Бриджит Бардо: един секссимвол на 80

Бриджит Бардо е една от най-желаните жени на XX век – модел, танцьорка и актриса. Днес тя навършва достолепните 80 години.

Блондинката е едновременно чувствена и наивна, с красиво лице на Лолита и съблазнително тяло на дива амазонка. Именно с това тя пробива в киното.

Една от най-известните жени в киното през 50-те и 60-те години на миналия век, днес Бардо е самоотвержена защитничка на животните, живееща в изолация. Тя обяснява, че разделя живота си на две части. “Първият живот ми позволи да успея във втория. Ако не бях Бриджит Бардо и известна по целия свят, никога нямаше да мога да направя и една десета от това, което правя за животните“, казва актрисата.

Пробивът на Бардо е повече от пеметен. През 1956 г. тя участва във филм, който е създаден специално за нея от съпруга й – режисьора Роже Вадим. В “И Бог създаде жената” тя танцува горещо, страстно и сексапилно мамбо, по време на което цепката на дългата й пола се отваря догоре. Тази сцена предизвиква небивал скандал и филмът е забранен в някои американски щати. Митът Бриджит Бардо обаче вече е създаден.

Въпреки че е най-желаната жена с успешна кариера зад гърба си, Бриджит няма успех в любовта. Тя има неуспешни бракове и прави няколко опита за самоубийство.