Ангелът на френското кино Софи Марсо днес навършва 53 години

Невинност, талант, едновременно с това и помитаща чувственост. Софи Марсо превзема френското кино, когато е на 14 години и продължава да свети ярко до днес.

На 17 ноември Софи навършва 53 години. В зрелостта си тя е все така красива, по френски леко небрежна, на моменти дори с хулиганско пламъче в очите и разрошени коси. Дори на червения килим в Кан, например.

Звездата на Софи Марсо изгрява във филма La Boum (1980), когато тя е едва на 14 години. За ролята получава наградата “Сезар” за най-обещаваща млада актриса. Дебютът й в американското кино е не по-малко ярък – тя е избрана за лентата “Смело сърце” (1995) на Мел Гибсън. Играе още в “Отвъд облаците” на Антониони, през 1997-ма изиграва Ана Каренина, участва в “Сън в лятна нощ” и във филма от поредицата за Джеймс Бонд “Само един свят не стига”. В “Не се обръщай” пък си партнира с Моника Белучи.

Софи Марсо има две деца, а последната й официална връзка бе с колегата й Кристоф Ламбер, с когото обаче пътищата им се разделиха през 2014-та година. Вижте в галерията някои от снимките на прелестната Софи Марсо през годините, както от големия екран, така и на червения килим!

Истината за раздялата на Кейт и Уилям през 2007-а

Fashion GalleryHero Slider