Ана Уинтур: Баща ми ме научи на решителност

Откакто Ана Уинтур беше избрана за арт директор на цялата медийна група Conde Nast, интересът към това назначение не стихва. 

На пресконференция в Манхатън тази седмица Уинтур даде повече яснота около това повишение. Оказва се, че в основата на всичко стои Карл Лагерфелд. 
Президентът на Conde Nast Чарлз Таунсенд бил вдъхновен от Лагерфелд и неговия авторитет в модния свят, изграден върху факта, че дизайнерът е арт директор на няколко модни къщи освен Chanel. От там му хрумнала идеята, че давайки този нов пост на Уинтур ще разшири влиянието на VOGUE в по-голям мащаб. 

Новата Желязна лейди в Conde Nast

Всъщност позицията “арт директор на Conde Nast” не е изцяло изяснена, но откакто Уинтур е на този пост в много от списанията на медийната група настъпиха редица промени. Ана уволни редакторите на Lucky и Traveler, а на тяхно място постави други хора. Отделно от това тя има думата при избора на корици за повечето от изданията и запазва позицията си като главен редактор на VOGUE и редакционен директор на Teen VOGUE. 

Въпреки това, тя заяви, че за нея свободата на редакторите да творят е много важно нещо за едно списание. “Нищо не ме радва така, както страхотна сесия или страхотна статия, които в крайна сметка нямат нищо общо с това, което първоначално сме говорили, но са много по-добри. В новата ми роля най-важната ми задача е да защитавам редакторите и да обсъждам с тях идеи непрекъснато. Това, което прави едно списание добро, е виждането на редакторите.” 

“Хората мразят да работят за нерешителни главни редактори”

А относно успеха си в момента, тя е благодарна на баща си, бивш главен редактор на London Evening Standard. “Израснах гледайки баща ми да ръководи екип от журналисти в ролята на безстрашен главен редактор. От този пример разбрах, че хората най-мразят да работят за нерешителни редактори. Дори да не съм сигурна в нещо, говоря така сякаш знам точно какво искам и вземам решения по същия начин.” 

Снимка: Profimedia
Лили Колинс е новото лице на Lancôme
Ирина Шейк стана лице на Roberto Cavalli 
Видео: Никол Кидман в новата кампания на Jimmy Choo