75 години след Холокоста – радостта да можеш да бъдеш със семейството си, заснета от Кейт Мидълтън

Кейт и Уилям се срещнаха с оцелелите от Холокоста 75 години след освобождението на Аушвиц.

На официалното събитие те запалиха 75 свещи, за да почетат загиналите и успяха да разговарят  с тези, които все още си спомнят терора.

За да изкаже уважението си към тях, херцогинята организира фотосесия, на която тя сама засне оцелелите заедно със семействата им.

“Техните истории ще останат в сърцето ми завинаги”, разказва Кейт след емоционалната си среща. “Забелязах, че те разказват за случилото се с тъга, но и с благодарност, че са оцелели.”

“Въпреки че аз имах късмета да се срещна с двама от оцелелите, осъзнавам, че следващите поколения може би няма да имат тази възможност. Изключително важно е да запазим тези истории и да ги предаваме поколение след поколение, за да не оставяме страданието им да бъде забравено”, допълва херцогинята.

Тя призна, че вече е започнала да разказва историята на своите деца и се надява, че това ще ги научи на ценния урок да ценят това, което имат.

По време на събитието в църквата “Св. Мария Магдалена” Кейт бе избрала да носи рециклиран тоалет от миналата година с рокля тип палто от Катрин Уокър.

На церемонията Уилям изнесе емоционална реч, а очевидци споделиха, че Кейт не е успяла да сдържи сълзите си.

Разгледайте снимките в галерията за повече от събитието.

 

Fashion Gallery