Най-новото заглавие от Елиф Шафак

“Дворецът на бълхите” е новият роман на най-търсената авторка в България за 2012 г. – Елиф Шафак. 

Книгата вече е бестселър в Турция и е описвана като най-силното обяснение  на Елиф в любов към Истанбул. Четейки романа, ще се насладиш на вълшебния коктейл от енергия и контрасти, миризми и образи, история и цветове. Ще усетиш атмосферата на многомилионния град с всичките си сетива.
Философия, мистика, религия и изкуство, настояще, минало и бъдеще с лекота съжителстват на страниците на романа. Действието се развива в стара, еднофамилна къща, която навремето е била една от най-разкошните гледки на Истанбул, но с годините се е превърнала в тъжна развалина, нападната от буболечки, подслонила десет много различни личности и семействата им.

Читателите проследяват живота на обитателите на “двореца на бълхите” с неговите комични и трагични моменти. Героите са запомнящи се и ярки – безименния академик, женкар и любител на алкохола; с достолепната госпожа маниачка на тема чистене, с пищната и съгрешила еврейка в търсене на истинската любов и с очарователно наивната мадам, чиято тайна е една от многото, спотаени из пластовете разруха на Двореца.

“Асана, пранаяма, мудра, бандха”
“Решаваща метаболитна диета”
Ищар ще запише втора песен на български
Как да победим пролетната умора