Правилата на модела Лили Олдридж за интериорен дизайн

Топ моделът на Victoria’s Secret Лили Олдридж отваря вратите на своя прекрасен дом за Architectural Digest, декориран с много вкус и въображение. Какви са нейните правила при обзавеждането на всекидневната, кухнята и трапезарията?

Правило №1 Избери един основен цвят

Във всекидневната на Олдридж преобладава египетското синьо – забелязваме го както при меката мебел, така и при завесите, и дори при вградените й секции. Независимо на какъв цвят се спрем, идеята е да го използваме повече от веднъж.

Лили Олдридж е избрала този нюанс синьо за по-основните мебели и предмети в хола си и така стаята има завършен и хармоничен вид. Ако заложим на същия цвят и при детайлите – вази, лампи, часовници и т.н. – ще изгубим ефекта на цвета.

Правило №2 Полилеят!

Осветлението във всяка стая е от особено значение за атмосферата й. Така например, интериорните дизайнери препоръчват в спалнята осветителните тела да бъдат по-малко и с по-слаба светлина, за да ни предразположат към качествен сън.

В кухнята от друга страна, яркото осветление е необходимо, а формата и размерът на осветителното тяло изцяло зависи от нашия вкус и въображение. Лили Олдридж се е спряла на по-голям полилей с винтидж мотиви, който определено привлича вниманието и създава настроение.

Правило № 3 Свежо и зелено

Друго правило, което Олдридж следва за интериорния дизайн на кухнята си е да я декорира с много и свежи цветя. Растенията внасят живот и разнообразие в стаята, особено ако тя е в по-светли и неутрални цветове като кухнята на топмоделът.

Поставени във вази или саксии, подредени върху различни повърхности и на различни нива – растенията освежават всяко помещение. Не забравяйте, че светлолюбивите цветя трябва да бъдат близо до естествен източник на светлина – перваза на прозореца е идеален за това.

Правило №4 Дребните детайли

За своята трапезария, Олдридж е избрала нежна дантела – възглавниците на столовете, както и тези върху зоната за сядане и дори покривката на масата – всичко е обсипано в деликатни дантелени мотиви, които придават изтънченост на помещението за хранене.

Ако дантелата не ви допада, винаги може да се спрете на друг мотив или шарка. Важно е как ще съчетаете отделните предмети така че да създадете баланс и приятна атмосфера, без трапезарията да изглежда претруфена.

 
Още съвети и предложения от звездите за интериорен дизайн

Жизел Бюндхен показа приказния си дом

Роузи-Хънтингтън Уайтли показа дома си

Добре дошли в дома на Рики Мартин

На гости на Дженифър Анистън и Джъстин Теру