Направете си сами омбре ваза

Ако тази година сте започнали с пролетното почистване малко по-рано или от дълго време се каните да изхвърлите някоя и друга стара ваза, която не използвате, съветваме ви да не бързате. 

Открихме интересен и ефектен DIY проект, който моментално ще превърне старата вещ в център на внимание при следващото ви събиране с момичетата. Става дума за красива омбре ваза в няколко преливащи нюаса, която да си израбобите сами у дома. 
За този проект ще ви трябва обикновена стъклена ваза, а ако не разполагате с такава, можете да използвате голям буркан или бутилка. Друг вариант е да направите няколко бутилки и буркани с различна големина и да ги подредите в композиция, без дори да аранжирате цветя ва тях. 
Другото нещо, което ще ви трябва, са три различни цвята брокат от една цветова гама, четки или гъбички, с които да ги нанесете и лепило. 
На първо място се уверете, че вазата е напълно чиста и суха, като преди това я почистите с препарат за стъкло. 

Нанесете лепилото на 1/3 от височината на вазата. След това започнете да нанасяте най-тъмния цвят брокат на покритата с лепило част, докато частиците не покрият зоната плътно.

Намажете лепило върху останалата част от вазата и продължете с по-светлия брокат в средната част и най-светлия – в горната. На този етап границите между нюансите ще ви изглеждат прекалено отчетливи, но трябва да изчакате лепилото да изсъхне, за да започнете да блендирате. 

В две различни купички смесете брокатените частици – в едната най-тъмния и средния, а в другата – средния и най-светлия. 

Нанесете малко лепило в зоните, където различните цветове се срещат и поръсете отгоре с вече смесените нюанси, за да постигнете омбре преливането. 

Оставете вазата да изсъхне напълно, преди да аранжирате в нея цветя. За да се уверите, че брокатът няма да изпада, можете да я напръскате с безцветен лак, който да фиксира частиците или пък да минете отгоре с четка, потопена в безцветно лепило. 

Как да си направим сами модерен клъч с ресни
Топлина и очарование у дома с помощта на бохо акценти