Коледна украса (която можеш да си хапнеш)

Харесва ни идеята за Коледните сладки, използвани за декориране на дома

Ако не друго, това е изключително практично, ако вкъщи нямаш много място за съхранение. След като празниците отминат, вместо да търсиш къде да побереш украсата до следващата година, просто я хапвате с близките ти.

Освен това, коледните сладки, курабийки и други лакомства създават непринудена атмосфера на уют и гостоприемство.

И не на последно място – това е страхотна еко алтернатива на пластмасовите топки и дядомразовци.

Как да си направиш сама гурме украса за Коледа

С аромат на цитрус
Изрежи с тънко ножче различни форми върху кората на портокал. В така получените коловозчета можеш да наредиш зрънца кафе или карамфил. Няколко такива портокала се аранжират прекрасно в плато с елхови клонки и шишарки. Ако вкъщи имате камина, постави украсата наблизо – от топлината цялата стая ще ухае на цитрус.

От бисквити
Можеш сама да си опечеш бисквити в тематична форма, а можеш да купиш готови такива. Търси такива с дупчица в средата (можеш да използваш и от готовите мини гевречета), през която да прекараш червена или златна панделка. Получава се сладък Коледен гирлянд, с който можеш да украсиш масата.

Гирлянди от пуканки
Още една страхотно достъпна и лесна идея, която ни връща в детските години. Спомняш си украсените с пуканки сурвачки, нали? Вземи голям пакет пуканки, отдели си половин час, пусни си хубава Коледна музика и си нанижи с игла и конец пухкави бели гирлянди. Стават за украса на всичко – можеш да ги намотаеш около венец, както и да ги подредиш на дръвчето…