Класика и модернизъм в един уютен дом

Една резиденция във Франкфурт съчетава традиционните символи на стил с модерните впечатляващи визии, за да се превърне в уютен дом.

Резиденция Pünktchen е неокласическа къща от средата на 19 век, изгубила автентичния си облик след агресивно реновиране след Втората световна война.

След като архитектурното бюро Dynamo Studio се заема с нея, на сградата е вдъхнат нов живот – хармония между старото и новото.

С площ от 300 квадратни метра, днес резиденцията е частна собственост. Собствениците ѝ откриват следи от предишен блясък. Желанието им да запазят класическия облик, но и да придадат топъл и модерен акцент, който да бъде функционален, но и стилен, се превърнало в концепция на проекта.

Селекцията на материали за интериорния дизайн е редуцирана и прецизирана, комбинираща съществуващите и добавени елементи в хармоничен и комфортен синтез.

Оформени просто и уютно, помещенията в сградата са декорирани изцяло с тапети на белгийската фирма Arte International, представени за България от Genesis Home.