Какви растения да използваме в декорацията на дома

Химикали от строителните материали, мебелите и дори ароматизаторите могат да направят въздуха вкъщи доста замърсен, твърдят учените. 

За щастие има едно просто решение – добавете повече зеленина в дома си. 
Домашните растения изпускат кислород и помагат за пречистването на въздуха, поемат токсините като формалдехид, който може да предизвика дихателни и неврологични проблеми, дори рак. 
Дори да не сте любители на растенията, те могат да ви помогнат да дишате по-лесно, но и да направят дома ви доста по-свеж и уютен. Вижте топ 5 на най-полезните домашни растения:
Английски бръшлян 
Това растение има толкова много различни вариации по цвят и форма, че просто е невъзможно да не си харесате някое, което да отива на интериора. Увивните лиани на бръшляна помагат на въздуха да се прочисти от формалдехид. Освен това се адаптира доста лесно и може да окачите саксията на стена или пък да са на земята и лианите да се увиват на специално поставени пръчки. Изисква редовно пръскане с пулверизатор, особено през зимата. 
Бамбук 
Също премахва формалдехида от въздуха и освен това изисква много малко грижи. Просто се погрижете да получава директна слънчева светлина и поливайте редовно. 
Спатифилум (Лилия на мира) 
Тази лилия е специалист в премахването на редица токсини, сред които ацетон, бензен, алкохоли и др. Тя пречиства въздуха и има приятни бели цветове. Грижете се за листата ѝ като ги миете от време на време. 
Палма 
Палмите се гледат много лесно, устойчиви са на вредители и също умеят да пречистват въздуха от химикали. Погрижете се да подрязвате листата ѝ в краищата, когато покафенеят. Обира отрицателната енергия в дома. 
Фикус
Едно от любимите домашни растения поема формалдехида и вирее изключително лесно. Не ми трябват нито много светлина, нито много топлина. Просто трябва да го поливате често.  
Old is the new new: Как да създадем винтидж амосфера
Как да спестите място у дома
6 фън шуй съвети за всеки