Japandi: Новият тренд в интериора, който събира най-доброто от скандинавския и японския стил

След като скандинавският тренд започна да излиза от мода, изчистеният стил се завръща в нова форма.

Макар и стилът за интериора да е строго персонален, през последните години все повече хора се насочиха към минимализма, вдъхновен от скандинавските страни. След дългия престой у дома по време на пандемията обаче много интериорни дизайнери предвидиха, че предпочитанията на хората ще се променят.

Това, в което се съгласиха те, е, че домовете ще станат по-живи, по-близко до природата и по-щастливи. За тази цел спомага и новият тренд в интериора.

Той стана известен с името Japandi – смеска от думите “сканди” и “Япония” на английски език. В него виждаме отново форма на минимализма, но смесена с любовта към природата и спокойствието на японците.

Експертите описват Japandi като диалог с природата, в който всеки малък елемент от дома ни може да послужи като връзка с външния свят. Така с помощта на интериора успяваме да повлияем на настроението и на цялостното си благосъстояние.

Кои са ключовите правила, които да следвате, ако искате да декорирате дома си в този стил?

  • Избирайте изчистени мебели с приоритет към функционалността;
  • Заложете на предмети от естествени материали като дърво, глина и тн.;
  • Останете близко до земята – ниските легла и дивани ни позволяват да сме по-свързани с природата и отварят горното пространство на стаята, създавайки илюзия за по-голямо помещение;
  • Допълнете пространството с растения;
  • Заложете на неутралните тонове;
  • Оставете акцента върху само един-два елемента – така избягваме претрупването и оставаме в рамките на минимализма;
  • Позволете на светлината да събуди дома ви.

Hero Slider