Хелоуинско настроение вкъщи

Готови ли сте вече с костюмите на вещици и героини от филми, в които ще се превъплътите на 31-ви през нощта?

Ако отговорът е “да”, то е време да помислите и за украсата вкъщи. Независимо дали ще празнувате в някой клуб или ще съберете приятели на парти у дома, приятната обстановка ще ви даде щипка допълнително вдъхновение и настроение за приятния есенен празник. 
Въпреки че Хелоуин е католически празник, в последните години и в България се празнува доста. Най-много му се радват децата, учениците и младите хора. Ето защо решихме да ви предложим няколко идеи как да декорирате дома си за деня на всички светии. 
Тиквите не се превръщат в каляски, а в свещници, вази и красиви декорации
Традиционно тиквите се издълбават, едната им стена се изрязва като лице и вътре се поставят свещи, за да могат да се използват като фенери. Друг вариант е да ги превърнете в свещници. Ще имате нужда от няколко по-малки тикви, които да издълбаете и в горната им част да закрепите свещ. Снабдете се с различни по вид и цвят и ги наредете заедно, за да получите интересна композиция. 
Тиквите-фенери могат да се превърнат и в разкошни вази. Издълбайте ги и ги напълнете със сухи цветя или клонки есенни листа, или пък поставете вътре ваза, в която може да сложите и естествени сезонни букети. 
Всъщност листата и оранжевият им цвят страхотно се връзват с тиквите и тематиката на празника, затова може да ги използвате като ги поставите в други вази. 
Друга страхотна идея е да не дълбаете тиквите, а просто да украсите повърхността им. Изрежете парчета от стара дантела и използвайте здраво лепило, за да ги закрепите. С помощта на спрей също можете да изобразите и различни фигури. Изрежете ги от лист хартия, сложете ги отгоре и така декорирайте със спрея. 
Ако пък сте по-артистични се снабдете с бои и рисувайте по повърхността на тиквата. Белите тикви са за предпочитане, защото е възможно върху оранжевите боята да не се откроява. 
И накрая – какво е парти без балони, било то хелоуинско? Снабдете се с балони с хелий, в тематични цветове, и с помощта на обикновен черен маркер ги претворете в симпатични духчета, вампири и други същества по ваш избор, които ще зарадват гостите ви. 
Снимки: Pinterest