Големи идеи за малко място!

Как да направим един малък апартамент достатъчно удобен и да поберем спокойно нещата си? 

Ето едни наистина хитри идеи за максимално оползотворяване на малкото пространство в апартаментите ни. Италианското интериорно студио Point е открило интересни начини да превърне мебелите в мултифункционални. Да разгледаме!

Интелигентно решение за кухнята


Немската компания ALNO предлага чекмеджета-маси. Отвън изглеждат като обикновени чекмеджета, но когато ги отвориш се превръщат в практична маса. Имат необходимата дълбочина и са удобни за използване както за кухненски плот, така и за маса за хранене. С поставянето на столове спестяват необходимостта от отделна маса. 

Леглото заема адски много място, нали? Сещаш се за онези легла, които се скриват в ниша в стената. Ето един такъв вариант на скрито легло, но доста по-идейно и практично. 

В едната част на стаята подът е повдигнат, като всъщност леглото се скрива под него. Така разделена на две, въпреки че е доста малка, пространството е оползотворено мултифункционално и е създадена обособена част за телевизор, компютър и диван. Така че, ако нямате отделна спалня, няма проблем! 
Снимки: getthepoint.it
Виж още: