Един апартамент в Париж по дизайн на Франсис Форд Копола

Режисьорът Франсис Форд Копола от години има интерес към хотелския дизайн. А най-новият му проект като интериорен дизайнер прави премиера тази есен в сърцето на френската столица.

Копола е обзавел по свой вкус един пентхаус в легендарния хотел “Лутеция”. С изключителна собствена градина на покрива, както и с 360-градусова гледка към цял Париж, мястото наитина е предпоставка за незабравимо и стилно преживяване.

Самата история на хотела е достатъчно впечатляваща. “Лутеция” е построен още през 1910 г., в него за живели за постоянно Хемингуей, Пикасо и Матис, Джоузефин Бейкър е отсядала редовно, както и Франсоа Митеран. Тук Шарл дьо Гол прекарва своята първа брачна нощ и целия си меден месец след това.

Преди пет години, “Лутеция” временно затвори врати за основен ремонт, в който бяха инвестирани 200 милиона евро. Сега хотелът живее нов живот, част от който е апартамент по дизайн на Дейвид Линч. Сега и легендарният Копола оставя своя личен подпис в интериора.

Снимки: хотел “Лутеция”


Неговият пентхаус е запазил класическата парижка атмосфера, като към нея са добавени персонални елементи, включително снимки от филмови сетове и от семейния албум на режисьора, който е чест гост в “Лутеция”. Тук обича да отсяда и дъщеря му София Копола.

Още от Интериор:

В апартамента на Леа Мишел в Лос Анджелис

Простор и уют в апартамента на Карли Клос в Ню Йорк

Тайната на уютния интериор в черно и бяло

Hero SliderPopular