Дом с мароканска дързост

Мароканският стил възвръща някогашната си слава на една от най-популярните тенденции в интериорния дизайн през този сезон. Използван последните години като отправна точка в архитектурата, сега неговата екзотична топлина доминира и в домашния декор.

Сгушена между Европа и Африка, Атлантическия океан и Средиземно море, Мароко е страна повлияна от многото култури, които я заобикалят. Кръстопът между изтока и запада, севера и юга, мароканският декор съчетава стилове от Франция, Португалия и Испания от северозапад със силни средиземноморски, африкански, персийски и ислямски влияния от юг и изток. Това води до уникалния и вдъхновяващ стил, специфичен за Мароко.

Основната характеристика на мароканския дизайн включва резбовани мебели, медни аксесоари и ярки цветове, като червено, синьо, оранжево и зелено, смесени със злато. Миксът от смели характерни принтове и естествено дърво работи чудесно.

Не е необходимо да обновявате целия си дом, за да се сдобиете с интериор, вдъхновен от Мароко. Достатъчно е да облагородите модерното си пространство с ефектни детайли. 

Първата и най-лесна стъпка към „мароканския“ ви дом е текстилът. Включете в интериора си килими, завеси и възглавници за пода в характерните живи цветни принтове. Добавете няколко златни саксии и ето ви още един марокански детайл. Мароканският стил е по-привлекателен и адекватен в европейските ни домове, когато е съчетан с естествени елементи като дърво и камък.

Този интериорен тренд може да освежи вида на всяка баня. Каменната вана, дървените шкафове и вдъхновените от Мароко хавлии и плочки в хармония създават дзен пространство във вашия дом. Може да мислите, че в спалнята ви няма какво толкова да направите. Дори да не я трансформирате напълно с легло в марокански стил, използвайте кувертюр и възглавници с екзотични принтове, и ще постигнете желания ефект.