Красиви великденски яйца с… пяна за бръснене

Боядисването на великденските яйца е любимата ни част от празника още от деца и винаги се впечатляваме от всеки нов начин, чрез който можем да ги украсим. 

Затова нямаше как да не споделим с вас една идея за декориране, в която главна роля играе… обикновена пяна за бръснене. Преди нестандартния подход да ви откаже, бързаме да ви уверим, че резултатът наистина е много красив! Получават се яйца с така наречения “мраморен ефект” – пастелни цветове, преливащи един в друг.

Ето от какво имате нужда:
сварени яйца
пяна за бръснене
течна боя
еднократна тавичка
гумена шпатула
клечки за зъби
хартия за печене
гумени ръкавици


Напълнете еднократната тавичка с пяна за бръснене, докато достигне 1-2 пръста дълбочина. Загладете сместа с гумената шпатула.

Изсипете вътре боята, без да се страхувате, ако прекалите с количеството – колкото повече боя сложите, толкова по-ярки ще станат яйцата.

Използвайте клечка за зъби, за да смесите различните видове боя.

Сложете си ръкавиците и вземете едно яйце. Поставете го в тавичката и го търкаляйте, докато не се покрие изцяло със сместа.

Внимателно поставете яйцата върху хартия за печене и оставете да престоят 20 минути. След това изтрийте пяната с хартиена салфетка и яйцата ви са готови!

Вижте всички стъпки във видеото: