Как да използвате стария хляб

Не е нужно да изхвърляте вчерашния хляб. Има хитроумни начини да използвате всичко докрай. Даваме ви няколко идеи.

Почистете кафемелачката

Ако кафемелачката ви се нуждае от почистване, ето ви идея как да оползотворите остарелия хляб. Начупете хляб на малки парчета и го сложете в кафемелачката. Смелете го за минута-две, а когато отворите, ще забележите, че всички остатъци от кафе, които не сте успели да измиете, ще са събрани от хляба.

Във фризера

Сложете хляба във фризера, за да го използвате в бъдеще. Хлябът може да се съхранява замразен до три месеца, което е удобно за бъдещи употреби като за кайма, бургери, дори за кафемелачката, нали. Сложете го на филии или цял в пликове за фризер. Ако ви е останал пресен хляб, който няма да ядете утре, сложете го във фризера, за да го изядете в близките дни. Ако пък планирате да го похапнете до ден-два, просто не веднага, оставете го в хладилника – така няма да се замрази, но ще остане годен за консумация след ден.

Подхранете растенията

Изсушете хляба в микровълновата, след това го смелете с блендер. Смесете трохите с пръста на цветята. Трохите ще осигурят на цветята важни хранителни вещества и ще запазят влагата.
И един допълнителен съвет за цветята: за да са “по-весели”, натрошете черупки от яйца в пръста.

Плат от дърво вдъхновява тапетите Arte Antiaris
Няколко думи за свещите