8 начина домът ви да ухае на Коледа

Цветната украса може да носи празнично настроение, но нищо не напомня повече за Коледа от ароматите на канела, прясно изпечени бисквити и кори от мандарини.

Ако тези ухания са ви вече познати, тогава ви предлагаме списък с няколко хитри начина, с които домът ви да се изпълни с още повече настроение за предстоящите празници.

Ароматни свещи. Освен на известната комбинация ябълка и канела, може да заложите на някои дървесни аромати, ухание на печени кестени или греяно вино и др. Освен под формата на свещи, може да поканите коледния дух и с помощта на ароматизатори за стая.

Забравихме ли, че най-хубавият подарък за Коледа е здравето ни и това на нашите близки?

Дълго ухание. В голяма тенджера с вода, прибавете няколко дебели резена цитрусов плод (най-добре портокал), розмарин, канела и ванилия. Дръжте на слаб огън и не позволявайте водата да се изпари. Готовата смес пази уханието си до 3-4 дни.

Борови клонки. Ако вкъщи нямате естествена елха или не сте привърженици на тази идея, тогава може да поставите паднали борови клонки, които ще откриете в почти всеки парк. Закачете ги по стените или ги подредете във ваза – нека тази Коледа ухае на борови иглички!

Етерични масла. Те, както и свещите и ароматизаторите, са няколко различни варианта с които домът ви да ухае приказно и празнично. Съветваме ви да поставите различен аромат във всяка стая, за да може да усещате настроението навсякъде в дома си.

19 неща за прекрасно коледно настроение у дома

Домашни бисквити. Уханието на прясно изпечени коледни сладки е сред най-любимите аромати на всеки – почти толкова любим, колкото и вкуса им. След като ги направите, оставете фурната с леко открехната врата, за да може ароматът да се разнесе из цялата къща.

Сапун за ръце. Заменете настоящия си сапун (а защо не и душ гел?) с такъв, ухаещ на Коледа. Подходящи са цитрусовите аромати, както и дървесните такива.

Спа изживяване. Върху душа в банята закачете малка торбичка само с изсушени билки или и с канела и цитруси. От парата при къпане, в банята ще се разнесе страхотен и успокояващ аромат, който ще ви донесе още повече настроение за Коледа.

Саше. По същия начин като торбичката с билки в банята, може да закачите такава и в гардероба си и така всеки път когато го отворите, ще ви посреща празнично ухание.

DIY коледна украса: Гирлянди от портокал