Животът е красив на брега на езерото Комо

Искате ли да опитате вкуса на добрия живот сред красива природа и относително спокойствие? Тогава пътувайте до езерото Комо в Италия.

Станало известно заради това, че Джордж Клуни има вила там, езерото в действителност много по-рано е познато на европейците като място с идилично красиво разположение, старинен дух и луксозни възможности за почивка.

До там можете да стигнете лесно. Първо с полет до Милано, а след това до брега на езерото с влак или с кола под наем.

Ако сте готови да похарчите доста пари, но да се потопите в петзвезден лукс на самия бряг на езерото, резервирайте в Grand Hotel Tremezzo. Хотелът има три басейна, включително един на самия бряг на езерото. В историческата сграда на разположение на гостите е спа център, а пищната градина е дело на Емилио Трабела, ландшафтният дизайнер, който е отговорен и за градината в имението на Клуни.

Тази малка къщичка в гората е най-популярният имот в Airbnb

Дори да не отсядате в хотела обаче, посетете го за обяд или за коктейли. Иначе в района има и по-достъпни варианти за нощувка. Ostello Bello Lake Como е хостел, в който разполагат и с индивидуални стаи. The Sheraton Lake Como Hotel, който също е в градчето Комо, също е сравнително достъпен и е особено подходящ за семейства с деца, защото разполага с красив собствен парк. Разбира се, може да наемете апартамент и чрез Airbnb.

За да се насладите на местната кухня, можете да резервирате специалния тур Lake Como Food Tours – гидът ще ви покаже най-добрите пекарни, магазинчета за зехтин и за вино.

Вилата от “Под небето на Тоскана” се дава под наем

В езерото Комо има само един остров и там се намира традиционният ресторант Locanda dell’Isola, в който менюто не е променяно от 1947-а. Мястото е любимо на звездите (Да, и на семейство Клуни), така че задължително направете резервация и носете пари в брой, защото не приемат плащания с карта. Места като Como Burger и Pizza Garage пък предлагат вкусно и достъпно хапване. Или пък можете просто да карате на сладолед – който навсякъде около Комо е в изобилие и е прекрасен.

Местата, вдъхновили някои от най-хубавите филми

Услугата на Bellagio Sailing предлага частни обиколки с лодка. Много от луксозните хотели, включително Tremezzo, също разполагат със собствени лодки, които могат да бъдат наемани от гостите. Друг, по-достъпен вариант е да обиколите езерото с малките корабчета.

Беладжио е един от най-известните райони на брега на езерото Комо. Можете да стигнете до там с лодка или с ферибот и да прекарате приятно времето си в разходка из малките улички и шопинг (Много търсени са местните копринени шалове). Посетете и I Giardini di Villa Melzi, частен имот с прекрасни градини, които са отворени за посещения от месец март.

На брега на Комо е пълно и със старинни вили, като Villa del Balbianello, която вероятно ще разпознаете от кадри от филма “Казино Роял”. В Тремезо, Villa Carlotta предлага музей и ботаническа градина, където можете да прекарате един приятен следобед. А в самото градче Комо не пропускайте да видите готическата катедрала, впечатляваща със своите розови прозорци. В Брунате пък ще се насладите на страхотни природни гледки от терасата на някое от многобройните ресторантчета. И ще видите защо наричат това място “Балконът на Алпите”.

Hero SliderPopular