В новогодишната нощ… по света

Дори и да не разполагаш с разточителен бюджет, може да посрещнеш новата година в лъскавите столици на Европа.

И ако тази година си пропуснала шанса да си подариш подобно изживяване, защо не започнеш да набелязваш идеи за следващата година… още сега!

Всичко, което ти е необходимо, са самолетни билети и скромен бюджет. Можеш да изкараш незабравимо посрещане на новата година, което няма да излезе толкова скъпо, ако планираш правилно пътуването си.

Лондон е една от най-желаните дестинации. Грандиозните фойерверки пред London Eye привличат туристи от цял свят и предлагат едно наистина впечатляващо посрещане. Новогодишната нощ се озарява от напълно безплатно зрелищно светлинно шоу, което е замислено така, че да се вижда от целия град.

Модната столица на Европа, Париж, също приветства посетителите си с романтичните си улици и приятни ресторанти. За парижани традицията е да посрещнат Нова година в ресторант. И въпреки че безспорно има ресторанти, в които това удоволствие ще излезе твърде солено, то се намират и такива, в които ще хапнете, пийнете и ще се позабавлявате за доста прилична сума.

Може и да се насладите на различни традиции, които символизират отстъпването на старото пред новото. Ако избереш Италия, ще видиш как италианците изхвърлят през прозорците стари мебели и предмети, което изразява смъртта на отминалата година. Традиция е също така на близките да се подаряват портокали.

С плод е свързан и новогодишния обичай в Испания. С първия удар на часовника в 00.00 испанците започват да ядат по зърно грозде на всеки следващ удар, докато не изядат 12 – това символизира късмета във всеки месец от новата година.

Датчаните пък оповестяват идването на новата година, като удрят по вратите на съседите, а англичаните прекрачват прага на домовете си, в полунощ, с монета в джоба.

Ако пък си заделила вече сериозен бюджет за една фантастична, незабравима новогодишна нощ, то може би ще избереш нещо съвсем различно – да посрещнеш 2013 на плажа. Емблематичният Рио де Жанейро празнува на плажа, хората са облечени в бяло и хвърлят във водата бели цветя. Грандиозният купон е осветен от фойерверки.
В което и кътче на света да си, Miss Bloom ти пожелава вълшебна, щастлива и успешна нова година!

Виж още:
Европейските Коледни базари
Приложения за повече удобство при пътуване
Петзвездно преживяване във Франция