Стягай куфарите… и на плаж!

Почини си от празниците, като си припомниш горещите летни дни

Коледните и новогодишни празници и купоните покрай тях са си хубаво нещо, но да си го кажем честно – и уморително. Безкраен шопинг за подаръци и похапване, посрещане на гости, ходене на гости. А и ужасното, мрачно време навън. Потискащо. Януари е време да си починем. И понеже с началото на новата година вече си мислим за море, набелязваме още сега най-желаните топли дестинации, които плажуващите избират през януари. 

Хавай
Хавай е една от най-популярните туристически дестинации. Температурата през зимния сезон е между 23 и 29 градуса. Някои от желаните атракции са достъпни само през зимния период. Ако обичаш животни и искаш да видиш гърбат кит, то подходящото време е от януари до април. Любителите на сърфирането трябва да посетят Хавай между ноември и февруари. А претъпканите плажове не са никакъв проблем – с повече от 1200 км спиращи дъха плажни ивици, Хавай със сигурност ще предложи и усамотение.

Ямайка
Идеалното време за посещение на Ямайка е след Коледа. Тази част от годината е приятно топла, но не гореща, а и е отминал дъждовния период през септември до ноември. Красиви плажове, повечето от които разполагат поне с един бар в близост, примамват туристите, които искат да избягат от типичните зимни дни. Авантюристичните натури могат да се насладят на разходка по протежението на Рио Гранде с лодка, задвижвана от бамбукови пръти.

Фиджи
Фиджи има 333 острова, но не всички са населени. Островната нация се гордее с девствени плажове, обградени от искрящо чиста вода. Гмуркане, каяк и рафтинг са популярните атракции. За “спортистите” има възможност за планински маршрути, които обикалят островите и ще предложат преодоляване на водопади и прохладата на ярко зелени гори.

Виж още:
Приложения за повече удобство при пътуване
Dolce Vita в Дубровник