Потопете се в магията на коледните базари в Европа

Най-празничният месец от годината вече чука на вратата ни!

Пъстроцветна коледна украса, светлини, червено вино с подправки и какви ли не лакомства изникват в ума ни, когато си помислим за декември. Ако този месец сте избрали да пътувате в Европа, прекарвайки празниците далеч от дома, не трябва да пропускате да се насладите на магията на Стария континент и неговите вълшебни коледни базари. Старинните улички и красивата архитектура, в комбинация със сипещ се сняг и блещукащи лампички ще ви пренесат в една истинска приказка, от която няма да пожелаете да си тръгнете. 
Ето кои са топ дестинациите, които да посетите за оригинални подаръци, ръчно изработени декорации и апетитни сладкиши. 

Берлин, Германия






Наричат го “столицата на европейските коледни базари” и определено има защо. Берлин е повече от прекрасен по това време на годината, а повече от 170 сергии със занаятчийски стоки, подаръчета, традиционни германски играчки за елхи и вкусни изкушения ще направят разходката ви още по-приятна. Ако посетите базара, не забравяйте да опитате нещо за хапване и пиене, характерно за региона. Немските колбаси са световноизвестни, а никой не обича шопинг на празен стомах.
 
Прага, Чехия
Съчетавайки в себе си вековни традиции, невероятен дух и местни коледни обичаи, тук ще откриете един от най-красивите коледни базари изобщо. Не се колебайте да опитате местните деликатеси като мъфини, греяно вино с подправки и истинска чешка бира. 
Амстердам, Холандия







Няма как да забравим да добавим пазара Albert Cuypmarkt към този списък. Холандците отговарят на конкуренцията със стилно издържани и перфектно подредени сергии, невероятни украшения и цял мост, покрит със снежни човеци и празнично осветление. 
Копенхаген, Дания






Коледният базар в Tivoli Gardens не е за изпускане, въпреки щипещия студ на северната държава. Децата със сигурност ще се зарадват на безбройните декорации и украшения, покриващи цялото място, а романтиката на снега и светлините ще допринесе за едно наистина незабравимо изживяване. Добавете към това коледни сладкиши и други лакомства и разходката ще е толкова приятна, че ще забравите минусовите температури.
24 нереално красиви места в Италия, в които ще се влюбите