Защо да изберем почивка в Турция?

Страната има редица позитиви и трупа все повече доволни посетители, които не спират да разказват за преимуществата на държавата и за хилядите причини, поради които биха се завърнали отново там.

Голям плюс за нас българите е изключително лесният и удобен транспорт дотам. Без значение дали искате да отидете със самолет, или автобус, пътуването няма да е особено дълго. Самолетни полети се извършват често, а билетите са на много добри цени.

Фотография: Pexels.com

Защо да изберем почивка в Турция?

Когато търсим място за почивка или екскурзия, има няколко фактора, които гледаме преди записване. В най-общи линии това са красивата природа, хубавите плажове за любителите на морето, доброто обслужване, наличието на достатъчно забележителности и развлечения в околността, както и изискването на минимум необходими документи за пътуването.

Турция притежава всичко от изброените. Има мек климат, който е отговорен и за топлото време и приятните температури през лятото. 

Друго любим детайл на посетителите на страната са невероятните 5-звездни хотели. Естествено, можете да разгледате и места за престой с по-малко звезди, които отново ще ви предложат високо ниво на обслужване.

Фотография: Unsplash.com

Какви са предимствата на All Inclusive?

Концепцията All inclusive е все по-предпочитана поради редица причини. Когато сте избрали Ол Инклузив условия в хотела, вие можете да се възползвате от редица допълнителни облаги, които са включени във вече заплатената пакетна цена.

Сред тях са минимум три хранения на ден, консумация на напитки, използване на хотелска инфраструктура. В повечето случаи услуги като аниматор и фитнес инструктор (стига да има такъв) също са включени в цената.

Естествено при консумацията на Ол Инклузив можете да срещнете предложения в менюто, които няма да бъдат включени в пакетната цена, но това предварително се упоменава в условията или ще бъдете информирани за подобни ситуации още на рецепция при вашето пристигане.

Фотография: Pexels.com

Каква е разликата между All Inclusive и Ultra All Inclusive?

Освен All Inclusive офертите, вече има и още по-комплексна услуга, а именно Ултра Ол Инклузив. Тя е перфектна за хората, които знаят, че като отидат на почивка обичат да се възползват от всичко на макс.

При тази концепция ще имате достъп до много повече неща от менюто и понякога дори няма ограничения за това по колко пъти на ден да се възползвате от това. Включени са и алкохолни напитки.

За разлика от All Inclusive, който включва алкохол единствено от местно производство, то при Ultra All Inclusive може да се възползвате дори и от марков, скъп алкохол.

Условията в различните хотели са лавиращи и е добре да уточните предварително кое в кой пакет е включено. Така може да се окаже, че всъщност ще спестим доста пари, докато си почивате.

Кои са най-популярните дестинации?

Да изберете къде точно да отидете на почивка в Турция не е особено лека задача. Тук има разнообразни курорти, кои от кои по-интересни и пленяващи. Нека разгледаме най-популярните сред тях:

  • Анталия – несъмнено е най-известният средиземноморски курорт в Турция. Разпръсната в живописен залив, потопена в буйната зеленина на палми, олеандери и лимонови дървета, отразени в лазурно-синьото море. Анталия със сигурност е място, което трябва да се посети;
  • Бодрум – това място е известно със своите ресторанти, нощни клубове, вечна ваканционна атмосфера и бохемски начин на живот. Любопитните туристи в тези части са привлечени от желанието да се запознаят с хилядолетната история на региона, както и да видят древните и средновековни паметници, разположени тук;
  • Мармарис – това е един от най-добрите курорти за почивка в Турция. Удобно разположен в планинска долина на брега на залив и живописно рамкиран от борови гори и ароматен олеандър, Мармарис определено ще остави траен спомен у вас. Курортът е предпочитан за водни спортове, като ски и ветроходство.

Фотография: Unsplash.com

Други също предпочитани курорти за почивка в Турция са Кушадасъ, Дидим и Фетие. Определено е добре да проучите добре всеки от изброените, за да можете най-добре да изберете подходящото за вас място.

През кои месеци е най-подходящо да почиваме в Турция?

Плажният сезон в страната започва през юни, когато температурата на водата достигне над 22 градуса. Неговият край идва през октомври, но почиващите понякога посещават южната ни съседка и през зимата.

Ако искате да пропуснете голяма лудница и наплива на посетители, отидете през май или началото на ноември. Времето още е хубаво както за разходки, така и за плаж.

Фотография: Pexels.com

Какви документи са ни необходими за Турция?

Стигнахме до най-хубавата част. За да посетите тази страна, нямате нужда от абсолютно никакви специални документи. Единственото, което ви е нужно е за почивка там е валиден международен паспорт.

Фотография: Unsplash.com

Не са нужни визи, което улеснява изключително много процеса по организиране на пътуването и прави държавата още по-предпочитана дестинация. Не губете време и направете своята резервация за почивка в Турция възможно най-скоро.

Фотография: Pexels.com