Островът на мъртвите кукли превръща реалността в страшен филм

Ако лесно се плашите, кракът ви не трябва да стъпва на този остров.

На Хелоуин ви изпращаме на тъмен туризъм от комфорта на дома ви с дестинация, която е сякаш излязла от страшните истории.

Намира се в Мексико и е позната като “Островът на мъртвите кукли”, защото навсякъде са оставени да се разлагат стари детски кукли.

Градът първоначално е бил убежище на ацтеките, но името си е получил чак през 50-те, когато там се е преместил да живее мъж на име Дон Сантана.

Според легендата той открил тялото на мъртво дете, изхвърлено до каналите на града, а във водата до нея е намерил и нейната кукла. За да почете паметта на момичето, Дон закачил куклата на едно дърво.

Но според легендата това единствено разгневило духа на починалото дете и затова Сантана решил, че трябва да поставя още кукли из цялата гора.

Така той 50 години е живял на острова в опити да успокои духа на момичето и превърнал гората в зрелищна гледка със стари кукли, които с времето започнали да се разпадат.

През 2001 година Сантана е бил открит мъртъв на същото мястото, където той твърдял, че е открил детето.

20 години след трагичния край на тази история легендата за отмъстителните духове на двамата починали все още се носи в Мексико, а островът на мъртвите кукли привлича интереса на приключенци от цял свят.

Бихте ли се осмелили да посетите дестинацията и вие?

Снимки: Profimedia