Местата, които всички ще посещават през 2020 година

Вече ви разказахме какви ще бъдат тенденциите за новата година, но кои ще бъдат топ местата за пътуване?

Обикновено всяка година най-търсените дестинации са винаги едни и същи – Париж, Лондон, Виена, Амстердам и Дубай. Но през 2020 година нещата ще изглеждат по друг начин.

Вижте още: Пътуване през 2020 – какво ще е различното

Уморени от навалицата и мейнстрийма, ще потърсим красотата в малките градчета, за които рядко се говори. Ще се ослушваме за историите зад известните забележителности и ще жадуваме за личния контакт с местните.

Тези дестинации предлагат точно това и според всички прогнози ще привлекат най-много от травел ентусиастите.

Галуей, Ирландия

Тазгодишната културна столица на Европа ще привлече туристите си не само заради красивата си природа, но и качествената бира… шегуваме се (почти). Макар и там наистина да са едни от най-добрите ирландски пъбове, това, което истински ще ви спечели, са китните ресторанти на всеки ъгъл, задружното местно население и впечатляващите музеи.

Наводнената Венеция е тъжна, тиха и сюрреалистично красива

Британски Вирджински острови

Ако винаги сте си мечтали да посетите Карибските острови, но нямате средствата или желанието да ходите там, където всеки друг човек на земята мечтае да отиде, Вирджинските острови са перфектната дестинация за вас. Те са също толкова красиви, водата е също толкова кристална, а преживяването е дори по-добро.

Нико, Япония

Тази година всички ще се насочат към Токио, заради олимпийските игри, но ако искате да се запознаете с истинската красота на Япония, малките градчета като Нико са много по-добър избор. Там се крие хилядолетна история и живописна природа, която ще ви накара да се влюбите в Страната на изгряващото слънце.

Стокхолм, градът с 45 моста

Банкок, Тайланд

Банкок е една от по-очакваните дестинации в този списък, след като през 2019 година бе обявена за най-посещаваната, но интересът към нея не спада. И това не трябва да учудва никого – градът е изпълнен със забележителности и красиви гледки като Гранд Палас.

Лил, Франция

Тази година Лил е обявен за Световната столица на дизайна, заради реставрираните стари сгради, произведение на изкуството. В града ще намерите и много красиви малки улички с приятните кафенета, типични за Франция, както и музеи, които си заслужава да посетите.

Най-приказните малки градчета в света

Ереван, Армения

Познат като “розовия град” Ереван е известен със своите бледорозови сгради и вековна история. Там ще намерите манастири и катедрали, които ще пробудят интересът ви към окултното, а булевардите с вино барове и ресторанти ще ви гарантират приятното прекарване.

Красотата на Трансилвания такава, каквато не я познавате

Hero Slider