Красотата на най-малко посещаваната държава в света

Най-малко посещаваната държава не е позната на по-голямата част от света и по нищо не заслужава титлата си.

Ако потърсим в интернет коя държава е най-малко посещаваната, Google ще ни посочи страната Тувалу. За нея почти никой не е чувал и дори да опитате, няма да я намерите на картата. Но в своите скромни 26 квадратни километра е скрила невероятни красоти.

Островите, формиращи държавата, се намират близо до Хавай и също са наследили тропическата красота като в популярната дестинация. Малките площи на държавата не само са заобиколени от Тихия Океан, но и те заобикалят водата.

Площта на островите е толкова тясна, че в повечето части на държавата можете да видите и от двете си страни морето, когато се разхождате из островите.

Красивата и чиста природа там живее в хармония с жителите, всички 11 хиляди от тях. Те са тясно общество, които си помагат за всичко, и се радват при гледката на всички туристи, колкото и малко да са те.

Там дори имат необичайната традиция близки приятели от дълги години да се провъзгласяват за братя и сестри и така легитимно да свързват животите си като истински семейства.

10 урока за живота, на които ни учат пътуванията

За жалост, обаче, красотата на острова и добротата на хората там може един ден да изчезне. Тази държава е доказателство за глобалното затопляне и повишаването на нивото на океана. В последните 10 години Тувалу е намалила площта си значително и сега е потопена от водата. Жителите на островите се притесняват, че скоро ще загубят домовете си и отправят апел към хората по света да приемат темата насериозно и да осъзнаят, че последиците са съвсем истински и се случват сега.

В галерията сме събрали няколко снимки, приковаващи красотата на острова, а във видеото ще намерите приключението на влогъра, който се осмели да отиде в това забравено от хората място.

Разгледайте кадрите и ако искате, един ден можете да посетите тази така малко известна държава, преди да е изчезнала.

12 инспириращи дестинации за приключенци

Hero Slider