Катедралата Нотр Дам може да бъде спасена

Вчера избухна пожар в катедралата “Нотр Дам” и щетите са поразителни. Благодарение на съпруга на Салма Хайек “Парижката Света Богогородица” може да бъде спасена.

В понеделник по време на реставрацията на парижката забележителност “Нотр Дам” избухват пламъци в най-високата част на постройката. Бързо огънят се разпростира навсякъде и поглъща голяма част от катедралата.

Когато пожарът е овладян, вече щетите са поразителни. Цял Париж се е струпал на мястото на инцидента – едни плачат, други пеят “Аве Мария”.

Президентът Макрон изнася реч, в която казва, че положението е овладяно за момента, но все още има много работа. Веднага се мобилизират всички работници да запазят възможно най-много от “Парижката Света Богородица” и още на следващия ден започва възстановяването на обекта.

По същото време първите снимки на катедралата отвътре показват, че големият кръст все още свети, въпреки отломките покрай него, и надеждата на света се възвръща, че Нотр Дам може да бъде спасена.

Тогава и идва на помощ мъжът на Салма Хайек, Франсоа-Анри Пино, който дарява 100 милиона евро за реставрацията на обекта. Малко след това и други последват примера му да дарят средства.

Френският бизнесмен взима това решение заедно с баща си. Тяхната семейна луксозна компания Kering притежава много известни марки като Gucci, Alexander McQueen, Stella McCartney, Saint Laurent и Balenciaga.

Пролетна разходка в Париж с Фрея Беха

Животът в Париж като училище по стил