Как да стегнеш куфарите?

Случва ли ти се преди да заминеш някъде да изкарваш часове в приготвяне на багажа, чудейки се какво да вземеш и какво да оставиш?

Ако вече планираш екскурзиите си за тази година, хвърли едно око и на няколко практични съвета как най-добре да стегнеш куфарите, за да се насладиш спокойно на пътуването и нищо да не ти липсва.

Кърпички вместо кремове

Спестяваш място и ще избегнеш евентуално разтичане, ако вместо всевъзможни тубички и кутийки, в багажа опаковаш единични кърпички или малки пакетчета. Вече има кърпички за всичко – матиращи, овлажняващи, за премахване на грим, със слънцезащитен фактор. Пакетчетата с по една кърпичка са удобно решение – можеш да вземеш необходимата бройка, а не цяла тубичка, шише или кутия, които освен това тежат повече.

Малки размери

В козметичните магазини се продават удобни малки за пътуване – най-необходимите продукти за грижа, но в мини размер и побрани в несесер. Ако готовите комплекти не са подходяши за нуждите ти, потърси сетовете от празни флакончета, които можеш да напълниш с твоите любими почистващи и хидратиращи продукти. Тези празни флакончета обикновено са съобразени с изискванията за ръчен багаж в самолетите и са с вместимост до позволените 60 мл.

Облеклото

Стилистите препоръчват като най-удобно памучна тениска и тънък, “дишащ” пуловер върху прилепнали, но разтегливи дънки. Те запазват формата си дори след часове седене. Така колкото и дълго да е пътуването, ще се чувстваш в кожата си.

Дълбока хидратация

Дали със самолет или с кола, условията изискват по-дълбока хидратация на кожата на лицето. Запаси се с овлажняващ спрей, който използвай няколко пъти по време на пътуването.

Ако пребледняваш

Летенето със самолет или продължителното возене в кола или автобус, може да предизвика такъв ефект. Ако искаш обаче да го прикриеш и да изглеждаш свежа на първата спирка, дръж в дамската си чанта коректор и лек руж. Специално за често пътуващи дами някои козметични компании произвеждат мини палитри, в които има всичко необходимо в мини вариант.

Прическата

Кокът не е удобен за пътуване, защото в някакъв момент ще поискаш да отпуснеш назад глава – той ще ти пречи. И обемната коса загубва форма при дълги полети. Най-удобната прическа е път настрани и опашка със средна височина – женствено и лесно за поправяне. 

Виж още:
Приложения за повече удобство при пътуване
Няколко хитрини за чисти дрехи
Да седнеш върху… Раян Гослинг
Митовете за щастието
Шакира облече Милан във футболен екип