Underwater Love: подводните хотели са новият тренд

Луксозните хотелски стаи придобиват ново измерение. Вместо гледката от пентхауса, вече ще виждаме… вода.

Ексклузивното ново удоволствие са стаи на 6 метра (и повече) под водата. В първия момент ни звучи леко плашещо – да спим под водата? Технологията обаче се оказва толкова напреднала, че хотелските стаи под водата вече са изградени и изпитани.

Идеята не е нова и вече има функциониращи стаи, но Deep Ocean Technology е компанията, която планира да построи подводен хотел, който ще се нарича Water Discus.

Вижте снимките на невероятните подводни стаи в галерията по-надолу.

Подводният хотел е футуристично съоръжение, което прилича на летяща чиния и се състои от диск с 22 стаи с изглед към водата, свързан с асансьори и стълби към друг диск на повърхността.

Всъщност да се построи подобен хотел е доста по-лесно, отколкото да се построи подводница. Това се дължи на факта, че хотелът няма да е позициониран по-дълбоко от 15 метра – по-надолу не проникват слънчеви лъчи и цветовете, на които биха се любували гостите, изчезват.

Целта на Deep Ocean Technology е стаите да бъдат разположени на 10 метра под вода, където гледката е фантастична и спираща дъха.

От компанията споделят, че по-голямото предизвикателство е не да задържат водата навън, а да спрат шума от вътрешността на хотела. Шумът от един действащ хотел може да обезпокои морската фауна, а именно създанията под водата ще са част от очарованието на гледката.

Разбира се, компанията се сблъсква и с проблема с местоположението на хотела и законовите пречки. Идеята обаче е прекрасна и на нас ни се струва като алтернативен вариант за посещение на чудния морски свят за всички, които по една или друга причина не са се гмуркали и няма и да го направят.

Топ 10 на градовете, които да посетим тази година
Кои са изгодните плажни дестинации
Топ 15 на най-впечатляващите басейни в света
Най-романтичните места в Гърция