Pisacco: Новият арт ресторант в Милано

Свежа храна, професионално обслужване и атрактивни цени

Това е мотото, което следва ресторант Pisacco в Милано. Не, не сме допуснали грешка – името му е анаграма от фамилията на известния художник.

Ако скоро планираш пътуване до Италия и престой в модната столица, ето една добра идея за място, където да се насладиш и на вкусна храна и на уникален интериор.

Истинската италианска кухня и съвременното изкуство дори под формата на уличен арт е в основата на идентичността на новия ресторант. Тази неустоима комбинация привлича ценителите на нови трендове в дизайна към това красиво и изискано място.

Бар-ресторантът Pisacco е творение на група мениджъри, арт колекционери, адвокати, архитекти и главния готвач Андреа Бертон. Архитектът Тициано Вудафиери е оставил някои от старите орнаменти на помещението, за да се запази част от атмосферата на историята на Милано с характерните за града дълги тунели и тайна градина. В същото време са включени и нови елементи от качествени материали и дръзки цветове. Столовете и другите мебели са от рециклирани материали.

На горния етаж, художникът Габриела Чианчимино от Палермо преработил рисунките на стената в градината на ресторанта, за да съответстват повече на комфортната и релаксираща атмосфера на заведението.

На същия етаж може да се видят и творби от Джонатан Монк, Марио Милициа, Диего Пероне, Александра Мир и Кристиан Фроси.

На долния етаж посетителите ще намерят видео с китайско изкуство – Chinese art collective Island 6. Различни представителите на изкуството ще правят изложби с творбите си в ресторант Pisacco.


Храната в менюто представлява съвременна интерпретация на автентични италиански рецепти.
Дори традиционните италиански спагети с домати, босилек и моцарела могат да те изненадат с нещо ново и интересно във вкуса си.