5 замъка с хотелски статут за истински принцеси

Не може да се сдобием с благороднически произход, но може да си осигурим почивка като истински аристократи, ако изберем да отседнем в някой от следните 5, намиращи се на Ботуша хотели.

Castello Bevilacqua, Верона

Датиращ от 14. век този заобиколен от зелени поля и италиански борове замък ще превърне почивката ви в сбъдната мечта. Веднъж пристъпили входа му, ще ви посрещнат внушителни стъклени полилеи, тежки завеси с пискюли, огромни картини… А интериорът на ресторанта наистина ще ви пренесе в Средните векове.

Castello Orsini, Нерола

Castello Orsini е най-старият (построен е през 10. век!) и най-близо разположен до Рим замък-хотел в Италия. Популярна дестинация за сватбени тържества, той предлага на гостите си изключителни удобства като огромен термален басейн, СПА и гурме ресторант.

Castel Monastero, Тоскана

Някога манастир, на по-късен етап резиденция на италианска благородническа фамилия, днес Castel Monastero е един от най-предпочитаните сред търсещите уединение туристи италиански замъци-хотели. Предпочитана дестинации за двойки на меден месец, той впечатлява гостите си с уникалната изба-ресторант, консултирана от световноизвестния шеф-готвач Гордън Рамзи.

Castello di Monterone, Перуджа

Построен през 13. век Castello di Monterone спира дъха със своята уникална фасада от бял камък и добре поддържаната си градина. Интериорът на това място е не по-малко забележителен, като впечатлява с автентичните си дървени стълбища и фрески по тавана на всяка стая. Към замъка има прилежащ бар, където може да опитате най-добрите регионални вина.

 Castello di Guarene, Гуарене 

Твърди се, че Castello di Guarene е построен върху останките на средновековна крепост, но архитектурата му няма нищо общо с тази епоха. Красивата барокова сграда се появява през 18. век, когато е реновирана от италианския аристократ Карло Роеро. Днес хотелът-замък разполага със страхотен вътрешен басейн, за който е използвана скална пещера, ресторант с разнообразна кухня и винарска изба.