12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина

Време е да спрете света или още по-добре – неговия неистов ритъм и изберете да живеете с друга скорост за един уикенд или пък седмица. Почивката през март и април притежава способността да презареди напълно енергията ви, особено, ако сте отдалечени от работа и сте близо до морето.

Днес ви даваме 12 чудесни идеи за пролетни дестинации, перфектни за вашата почивка в чужбина.

Пътуване до Андалусия

Севиля, Гранада, Кордоба и Малага… Андалусия е един от регионите с най-богата история в Испания. Влиянията на мавританското господство от 8-и до 15-и век са видими сред архитектурното наследство, което обхваща Алкасар от Севиля, джамията Мескита де Кордоба и Алхамбра в Гранада.

Фотография: Pexels.com

Между Изтока и Запада в Истанбул

Истанбул се смята за вратата между Запада и Изтока със своята комбинация от модерни сгради в „европейски стил“, дървени османски къщи, минарета и джамии.

Стратегическото местоположение, както и отличното съотношение цена-качество на стария град, предлага възможност да изживеете емоциите на квартал Султанахмет с всички основни забележителности.

Фотография: Pexels.com

Круиз в Средиземно море

От Савона до Валенсия, а след това през Барселона и Марсилия, преди да се върнете отново в Савона, круизът е чудесна алтернатива, с която да се насладите на красотите на Средиземно море.

Сред многото възможни екскурзии, тази, която води от Барселона до Монсерат, не е за изпускане.

Фотография: Pexels.com

Във Валенсия за пролетния фестивал

Красива Валенсия е известна със своя фестивал Las Fallas, който тази година оживява от 15-и до 19-март. Емблематичното събитие е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Тази година Валенсия празнува стогодишнината на художника Сорола. По този повод ще има няколко специални събития, най-вече изложбата със свободен достъп Sorolla Orígenes в Музея на изящните изкуства във Валенсия от 30-и март до 11-и юни.

Фотография: Pexels.com

Лисабонска пролет

За тези от вас, които търсят добро извинение да се върнат в Лисабон /или дори да отидат там за първи път/, ви предлагаме две отлични алтернативи, в зависимост от вашите предпочитания.

Фестивалът Sonar ще се проведе за втори път в португалската столица от 31-и март до 1-ви април. В продължение на три дни международни артисти ще представят творчеството си на някои от най-красивите места в града със събития, вдъхновени от най-новите тенденции в електронната музика, визуалните изкуства и дигиталната култура.

За любителите на спорта, от друга страна, подходяща дата за посещение на Лисабон е 12-и април, когато се провежда известният полумаратон, който всяка година събира над 30 000 участници от цял свят. Състезанието следва маршрут, който започва от средата на Ponte 25 de Abril и завършва при манастира Jeronimos.

Фотография: Pexels.com

В Тенерифе е още по-пролетно

Време е за чудесни островни преживявания, които ще ви държат дълго време, дори и след като се върнете на работа.

Фотография: Pexels.com

Между историята и природата в Мексико

Една дестинация, която предлага безброй изживявания, това е Ривиера Мая. Отсядайки в Playacar можете да редувате забавлението на Плая дел Кармен и великолепната природа на Карибите – море, фауна, водни паркове, природни резервати, острови, както и археологически зони.

Фотография: Pexels.com

Открийте историята на Йордания

Йордания се превръща във все по-популярна дестинация. История, пустиня, култура, кухня: всички ваши сетива ще останат очаровани.

Тази дестинация ви дава възможността да се насладите на специални изживявания като нощувката в пустинята Вади Рум с наблюдение на звездите и посещение на Аман със спирка в местна сладкарница.

Фотография: Pexels.com

Очарованието на Дубай

Как да отидем на топло, без да пътуваме до другия край на света?

Ето защо Дубай винаги е толкова обичана дестинация от всички нас. Заради морето, жегата и защото винаги има какво ново да се види и опита.

Фотография: Pexels.com

Санторини винаги е чудесна алтернатива

С красива гледка към Егейско море, всяка вила на острова е построена с местни и напълно естествени материали, като освен това е проектирана така, че да има чудесен изглед към пейзажа.

Фотография: Pexels.com

Празникът на черешите в Япония

За мнозина е истинска мечта да видят черешовите цветове в Япония. Спектакъл на природата, който няма да ви остави безучастни.

Фотография: Pexels.com

Красивата природа на Мавриций

Мавриций също е остров, много обичан от всички туристи, и предлагащ безброй възможности за практикуване на спорт в близък контакт с природата.

Фотография: Pexels.com

ВИЖТЕ ОЩЕ: Зимна дестинация за почивка според зодията ви