Топла супа с моркови, кокос и къри

В студения сезон всички искаме нещо за хапване, което да е едновременно вкусно, но и богато на витамини и минерали, които да укрепят организма.

Идеалното предложение за есенния сезон е топла супа с моркови, леща и кокосово мляко. Тя е изключително питателна и богата на здравословни мазнини, белтъчини и сложни въглехидрати. Ето и рецептата:

Необходими продукти:
2 с. л. кокосово масло
1 малка глава лук
1 целина
4 ч.ч. моркови
1 скилидка чесън, мляно
2 с.л. къри на прах
250 г леща
2 литра вода
400 мл кокосово мляко
1 ½ с.л. морска сол
½ чаша нарязан пресен кориандър
1 щипка червен пипер
Кора от 1 портокал

Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера, на среден огън, затоплете маслото. Сложете нарязаните на кубчета лук, целина и моркови. В рамките на 10 минути разбърквайте често, докато зеленчуците омекнат. Добавете към тях чесъна, който сте нарязали на стино и кърито. Гответе за около минута, докато ароматите се смесят. Добавете към всичко това лещата, водата, кокосово мляко и солта. Оставете ги да покъкрят за около половин час или докато лещата стане готова. Пасирайте супата до получаване на кремообразна смес и гарнирайте с магданоз, червен пипер и настърганата портокалова кора.