Рецепта за леща с паприка

Зарадвайте семейството си през уикенда с нещо лесно, традиционно, но в обновена версия. 


Няма нищо по-хубаво от вкусна и топла супа в тези студени дни. Вижте нашето предложение! 


Какво ви е необходимо 


500 гр. леща 

2-3 цели скилидки чесън, обелени 

2 глави лук, нарязани 

2 моркова, нарязани на кубчета 

½ чаена лъжичка паприка 

½ чаша зехтин 

1-2 дафинови листа 

150 гр. домати от консерва или доматено пюре 

Сол и пипер на вкус 


Как да я приготвите: 


Почистете и измийте лещата, а след това я кипнете в тенджера за 5-6 минути. Махнете от котлона и оставете под течаща вода за 40 минути. След това я прецедете добре. Загрейте мазнината и запържете лука за 5-6 минути. Добавете лещата, морковите, чесъна, дафиновия лист, доматите или доматения сос, и достатъчно вода. Оставе да се готви за около един час. Добавете сол, пипер и паприка. Разбъркайте и оставете за още 1-2 минути на котлона преди да сервирате.

Печена сьомга с дижонска горчица
Солени пръчици със сирене и кашкавал
Шоколадово брауни с тиква
Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска