Традиционната италианска супа минестроне често носи названието “супа от всичко по малко”.
В различните части на Италия се приготвя по различен начин, но част от съставките се повтарят навсякъде. Често към супата се прибавя месо, но по желание, а пастата е почти задължителна.
Съставки за 8-10 порции:
2 супени лъжици зехтин
1 малка глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, нарязан
1 морков, обелени и нарязан на кубчета
1 стрък праз, нарязани на кубчета
1 тиквичка, нарязана на кубчета
1 чаена чаша пресен или замразен зелен фасул
2 консерви домати
4 чаши зеленчуков бульон
2 чаши вода
1 макарони
1/2 ч.л. сушен риган
1 ч.л. босилек
Сол и пипер
Как да я приготвим
Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете лука, чесъна, моркова и нарязания праз. Пържете в продължение на около 5 минути, или докато леко покафенеят. Добавете тиквичките, зеления фасул и доматите от консерва.
Разбъркайте всичко в зеленчуковия бульон и водата. Добавете макароните, ригана и босилека. Оставете да къкри, докато зеленчуците и пастата се сварят, около 35 минути. Подправете със сол и черен пипер.
Когато сервирате по желание може да гарнирате с пармезан.