Кулинарен уикенд: Лучена супа

Времето става все по-студено и ни се иска да похапваме нещо топло,
хранително и здравословно. Топлата лучена супа със сирена е прекрасен избор за есента.

Време за приготвяне: 30 минути

Количество: 4 порции

Продукти:
2 чаши тънко нарязан червен лук
6 супени лъжици масло
1 чаша пилешки бульон
¼ чаена лъжичка пипер
3 супени лъжици брашно
1 чаша мляко
¼ чаша сирене
Настъргано сирене чедър и накълцан пресен магданоз

Начин на приготвяне:
В голям тиган с дълга дръжка, сгответе лука с три супени лъжици масло на ниска температура докато омекнат. Добавете бульона и пипера и изчакай да заври. Махнете от котлона.

В голяма тенджера разтопете останалата част от маслото. Разбъркайте брашното докато стане на гладка смес и добавете млякото постепенно. Изчакайте да заври, бъркайте за минута-две или докато се сгъсти. Намалете температурата, добавете сиренето и лучената смес. Бъркайте докато сиренето се разтопи. Поръсете със сирене чедър и магданоз.