Днес готвим нещо вкусно и леко със сезонни зеленчуци

Днес ще приготвяме нещо лесно и подходящо за сезона – крем супа от моркови.

Какво ви е нужно

1 ч.ч. ситно нарязан лук
½ пакет масло
4-5 чаши нарязани на кубчета моркови
1 голям картоф, нарязан на кубчета
1-2 кубчета пилешки или зеленчуков бульон
джинджифил
1 малка кутия сметана за готвене
сол и черен пипер на вкус

Как да я приготвите 
Сварете бульона в тенджера. В голям дълбок тиган разтопете маслото и добавете лука. Пържете 5 минути докато омекне и добавете морковите, картофите, джинджифила и бульона. Варете в продължение на 30 мин. докато зеленчуците не омекнат напълно. Махнете тигана от котлона и изчакайте известно време докато се охлади. Прехвърлете съдържанието в тенджера и разбийте с пасатор (може да използвате и блендер). Сложете тенджерата на котлона и добавете сметана, сол и пипер на вкус. Гответе на слаб огън в продължение на 5-10 мин. Сервирайте в дълбока чиния с хрупкави крутони.