Италианската кухня е любима на повечето хора, а вариациите на паста са толкова много, че може да бъде задоволен вкусът на всеки.
Предлагаме ви една лятна рецепта за паста с различни зеленчуци и освежаващия вкус на киселото мляко.
Продукти ( за 4 порции)
360 грама къси макарони
1 ч.л. зехтин
1 глава лук, фино нарязан
2 скилидки чесън, накълцани
2 чаши моркови, нарязани на тънко
2 чаши тиквички, фино нарязани
2 чаши грах
1 домат, накълцан
½ чаша кисело мляко
1/2 чаша нискомаслена сметана
2 с.л. настъргано сирене пармезан
1/2 ч.л. изсушен босилек
¼ ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. зехтин
1 глава лук, фино нарязан
2 скилидки чесън, накълцани
2 чаши моркови, нарязани на тънко
2 чаши тиквички, фино нарязани
2 чаши грах
1 домат, накълцан
½ чаша кисело мляко
1/2 чаша нискомаслена сметана
2 с.л. настъргано сирене пармезан
1/2 ч.л. изсушен босилек
¼ ч.л. смлян черен пипер
Приготвяне
В голяма тенджера с вряща вода, сложете макароните. Междувременно, загрейте мазнината на средна температура в тиган. Сложете в тигана лука и чесъна.
Разбърквайте за 2 минути. Добавете морковите и продължете да разбърквате за още 3 минути. Сложете тиквичките, граха, доматите и разбърквайте за още 4-6 минути, докато зеленчуците омекнат.
Намалете котлона на ниска температура. Махнете тигана от котлона и сложете киселото мляко, сметаната, пармезана, босилека и пипера.
Върнете тигана на котлона и гответе на много ниска температура за няколко минути. Внимавайте да не заври.
Прецедете пастата и я изсипете в голяма чиния за сервиране. Добавете соса и хубаво смесете съставките.