Как да приготвим тортелини карбонара?

Тортелините са най-вкусната паста, а в комбинация с карбонара се превръщат във вкусно, лесно и бързо ястие, което цялото семейство обича.

Необходими съставки:

  • ½ кг. тортелини със сирене;
  • 2 средни глави лук, нарязани на ситно;
  • 250 гр. накълцан бекон;
  • ½ кг. пресни гъби, нарязани на лентички;
  • 1 червена чушка, нарязана на слайсове;
  • 1 жълта чушка, нарязана на слайсове;
  • 2 с.л. насипен магданоз;
  • 200 гр. бита сметана;
  • 200 гр. крема сирене;
  • 100 гр. настърган пармезан;
  • ½ с.л. зехтин.

Фотография: Pexels.com

Начин на приготвяне на тортелини карбонара:

Изсипваме лъжица зехтин в малък тиган и задушаваме бекона, докато покафенее. След това добавяме лука, а веднага след него и гъбите заедно с чушките.

В средно голяма тенджера сваряваме тортелините, като следваме инструкциите на опаковката. Прецеждаме ги и ги поставяме в огнеупорен съд. Отгоре изсипваме сместа с гъбите и разбъркваме с дървена лъжица, за да разнесем навсякъде.

Фотография: Unsplash.com

В купа смесваме млечната сметана, крема сиренето, пармезана и магданоза, след което ги разбъркваме добре.

Изсипваме сместта в съда с тортелините и ги оставяме да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.

Приятен апетит! 🙂