Тортелините са най-вкусната паста, а в комбинация с карбонара се превръщат във вкусно, лесно и бързо ястие, което цялото семейство обича.
Необходими съставки:
- ½ кг. тортелини със сирене;
- 2 средни глави лук, нарязани на ситно;
- 250 гр. накълцан бекон;
- ½ кг. пресни гъби, нарязани на лентички;
- 1 червена чушка, нарязана на слайсове;
- 1 жълта чушка, нарязана на слайсове;
- 2 с.л. насипен магданоз;
- 200 гр. бита сметана;
- 200 гр. крема сирене;
- 100 гр. настърган пармезан;
- ½ с.л. зехтин.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на тортелини карбонара:
Изсипваме лъжица зехтин в малък тиган и задушаваме бекона, докато покафенее. След това добавяме лука, а веднага след него и гъбите заедно с чушките.
В средно голяма тенджера сваряваме тортелините, като следваме инструкциите на опаковката. Прецеждаме ги и ги поставяме в огнеупорен съд. Отгоре изсипваме сместа с гъбите и разбъркваме с дървена лъжица, за да разнесем навсякъде.
Фотография: Unsplash.com
В купа смесваме млечната сметана, крема сиренето, пармезана и магданоза, след което ги разбъркваме добре.
Изсипваме сместта в съда с тортелините и ги оставяме да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.
Приятен апетит! 🙂