Ризото с грах и лимон

Ето как да разнообразиш любимата си рецепта за ориз на тиган.

Какви съставки ще са ти нужни:

400 гр ориз
1 с. л. маргарин
1 нарязана глава лук 
1 кубче зеленчуков бульон
100 гр замразен грах
100 гр настърган пармезен
1 лимон, от който ще ти трябва сока и кората, настъргана 
няколко малки листа мента, накълцани

Как да го приготвиш:

В голям тиган, препоръчително дълбок, загрей маргарина и прибави нарязания лук и ориза. Леко запържи. След това разреди бульона в чаша топла вода и го прибави. Намали котлона на средна температура и изчакай, докато ориза е омекнал и добре поел от течността. След като се свари добре е време да прибавиш грахта, пармезана, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Много е важно да го свалиш от огъня в правилния момент. Оризът трябва да запази формата си, но трябва да е мек и ястието да изглежда като гъста супа. Веднъж след като изстине, ще се сгъсти още повече. 
Сервирай в дълбоки чинии и украси с няколко листа мента. 

Виж още от гурме: 

Коктейлни хапки с крема сирене
Пикантен омлет по пакистански
Виж още:
Тридневен детокс
Кои храни носят добро настроение
Тренировките са най-важни в борбата с целулита