Пилешки пай със сирене

Ако ти се хапва нещо по-екзотично, предлагаме ти един невероятен гръцки специалитет.

Този пай отнема малко време, а резултатът е вкусен.

Необходими продукти за 10 порции

1 пиле
пакет кори за баница
3-4 глави лук
4-5 яйца
100 мл. прясно мляко
1 ч. ч. сирене „Грюер“
сол и черен пипер
индийско орехче
1 ч. ч. разстопено масло

Как да го приготвиш?
Първо свари пилето и лука. След като се свари пилето, махни кожата и костите и го накъсай на малки парчета. Остави лука да се вари, докато стане гъста каша и добави млякото. Разбърквай с дървена лъжица няколко минути и свали от котлона. Когато изстине добави яйцата, сиренето, солта, индийското орехче и черния пипер. В намазнена тавичка постави един лист от кората, сложи малко масло и разстели 2-3 лъжици от сместа. Направи същото и с останалите продукти. Пече се около час на предварително загрята на 180 градуса фурна. Сервира се охладено.