Паста с леща

Бърза рецепта, богата на протеини за заети домакини!

Ако обичаш паста, но искаш да опиташ някоя нестандартна и лесна рецепта, ето нашето предложение:

Съставки ( 4 порции):

2 супени лъжици зехтин за готвене
1 глава лук, фино нарязана
1 морков, фино нарязан
2 стръка целина, фино нарязани
2 скилидки чесън, фино нарязани
2 чаени лъжички кимион на прах
1 супена лъжица доматен сос
800 г нарязани домати от буркан
410 г сварена кафява леща
300 г спагети
100 г фета, натрошено

Приготвяне:

1. Загрей зехтина в тиган на средна температура. Добави лука, моркова и целината и разбърквай за около 5 минути на ниска температура.
2. Добави чесъна, кимиона, доматения сос, доматите и половин чаша вода. Остави да заври и подправи със сол и черен пипер. Намали котлона на ниска температура и остави на къкри за около 10 минути, добави лещата и остави на котлона за още 5 минути.
3. Междувременно, свари спагетите в подсолена вода. Прецеди и добави соса.
4. Разпредели в четири чинии и поръси със сирене фета.

Феновете на пастата могат да опитат още нещо нестандартно:
Здравословно хранене: