Кулинарен уикенд: Паста с водка и сьомга

Миналата година рецептата за паста с водка на Джиджи Хадид счупи интернет. Ние предлагаме нещо по-различно.

Сьомгата е не само една от най-вкусните риби, но и една от най-полезните. Тя е богата на омега-3 мастни киселини и витамини D, A и В. Затова и търсим как да я включим по-често в менюто си.

Да си признаем, не всички от останалите съставки в тази рецепта са толкова здравословни, но пък правят пастата много вкусна, затова си заслужава да я пробвате.

Ще ви трябват:

500 гр. паста (препоръчваме папарделе или фетучини)

1 глава нарязан на ситно лук

60 гр. масло

100 милилитра водка

280 гр. пушена сьомга

80 гр. сирене Рокфор

200 милилитра заквасена сметана

50 гр. пармезан (по избор)

сол и черен пипер на вкус

малко копър за гарнитура

Начин на приготвяне:

Нарежете сьомгата на малки парченца. Сварете пастата в подсолена вода, както е указано в инструкциите на опаковката. В това време можете да задушите лука в маслото. Когато лукът омекне, добавете сьомгата и гответе още 2 минути. Добавете водката много внимателно и оставете да се изпари алкохолът. След това добавете заквасената сметана и подправките. Малко след това добавете и сиренето Рокфор. Гответе, докато всичко се смеси и сиренето се разтопи, след това прибавете сварената паста.

Гарнирайте с копър и пармезан по желание.

Източник