Кулинарен уикенд: Салата с паста, моцарела и пармезан

Тази свежа салата с паста, домати и моцарела бързо се превръща в любимо пролетно ястие. Добавете босилек за неповторим вкус!


Какво ви е нужно:
1 пакет паста (по избор)
1/4 ч.ч. зехтин
1 връзка пресен зелен лук
1 главичка накълцан чесън
1 купа чери домати, разрязани на четири
150 гр. моцарела, нарязано
1/2 купичка настъргано сирене пармезан
пресен (или сушен) босилек
12 големи маслини, нарязани
сол на вкус 
Как да я приготвите
Сварете пастата в голяма купа предварително подсолена вода, след това я извадете и оставете да изстине.
Загрейте зехтина в малък, но дълбок тиган. Добавете нарязания зелен лук и разбърквайте 2-3 минути. Към него добавете и чесъна и гответе още 2 мин. 
Добавете пастата, доматите, солта и пипера. Гответе на ниска температура, докато всичко се затопли. Добавете сирената и разбъркайте. Накрая поръсете с босилека, добавете маслините и сервирайте, докато още е топла.
Оригинална италианска рецепта за тесто за пица
Зеленчукова паста с кисело мляко