Кулинарен уикенд: Пене със сметана и риба тон

Няма нищо по-хубаво в студеното време от чаша вино и едно италианско изкушение.

За виното сме сигурни, можете да се погрижите сами, докато ние ви предлагаме една страхотна рецепта за пене със сметана и риба тон, с което просто ще си оближете пръстите.

Необходими продукти:

400 г паста Пене
1 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
3 с. л. доматено пюре
300 мл готварска сметана
2 консерви риба тон
120 г настъргано сирене
черен пипер, сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Сварете пастата, отцедете я и я оставете в тенджерата. Сгорещете зехтина и изпържете нарязания на дребно лук до неговото омекване. Добавете доматеното пюре и сметаната и ги разбъркайте добре. След това сложете и пастата, подправките и рибата. Разбъркайте добре и оставете да покъкри за няколко минути.
Сервирайте с настъргано сирене отгоре.

Салата с паста, моцарела и пармезан
Спагети с босилек и чери домати
Фетучини “Алфредо” със скариди