Кулинарен уикенд: Салата с паста, авокадо и сирене фета

Пастата винаги е добро решение, когато се чудите какво да сготвите на любимия или семейството. Вкусно и бързо за приготвяне, това ястие ще ви спести ценно време от уикенда, който можете да посветите на други приятни занимания. 

Какво ви е нужно
За млечния сос:
200 гр кисело мляко
сол
смлян черен пипер
2 скилидки накълцан чесън
сокът и кората на половин лимон
ситно нарязан пресен риган

За салатата

500 гр сварена паста (по желание)
1 авокадо
200 гр чери домати
200 гр фета
2 с.л. масло
сол
Как да я приготвите
В купичка смесете накълцания чесън и черния пипер. Загрейте 3 с.л. кисело мляко в незалепващ тиган и след това добавете сместа от чесън и пипер. Разбъркайте и след това добавете останалото мляко, солта, ригана и лимоновия сок, както и кората, настъргана с помощта на ренде. Разбъркайте добре, а след това оставете да изстине. Приберете я в хладилник.  
Сварете пастата в подсолена вода. Оставете я да се изцеди и добавете маслото. Разбъркайте, докато е още топла. Нарежете чери доматите на четвъртини, авокадото на ивици, а сиренето на малки кубчета. 
Когато сте готови да сервирате поставете пастата, отгоре зеленчуците и сиренето, и накрая покрийте със сос.
coolartisan.net