Кулинарен уикенд: Лазаня с четири сирена

Ако през почивните дни ви очакват гости, то вие със сигурност искате да блеснете с нещо изискано и вкусно.

Ето защо ви предлагаме една страхотна рецепта за лазаня с четири сирена, с която ще си оближете пръстите.

Необходими продукти:

Кори за лазаня
1/4 ч.ч. брашно
4 ч.ч. прясно мляко
200 г настъргано сирене Пармезан
200 г сирене Рикота
200 г кашкавал
200 г сирене Моцарела
5 с.л. масло
2 ч.л. нарязан чесън
2 с.л. лук
сол, червен пипер, 1/8 ч.л. настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:

Плънката: Разтопете 1 с.л. масло в тиган, като впоследствие добавите лука и чесъна. Прибавете солта и пипера и бъркайте докато омекнат. В голяма тенджера разтопете останалите 4 с.л. масло на средна топлина, прибавете брашното, бъркайте докато стане златисто, около 2 минути.
С постоянно разбиване бавно прибавете млякото и продължете да разбърквате до неговото сгъстяване. Подправете на вкус със сол, пипер и индийско орехче. Махнете от котлона. Като изстине добавете кашкавала, Моцарелата, Рикотата и ½ от пармезана.

В тава започнете да редите кори – сос – кори – плънка – кори – тънък слой сос – кори – плънка – кори. Отгоре залейте с останалия бял сос и поръсете с останалата част от пармезана. Печете лазанята в предварително загрята до 180 градуса фурна, по средата на фурната. Изваждате от фурната и оставяте да изстине половин час преди да я нарежете и сервирате.

Салата с паста, моцарела и пармезан
Спагети с босилек и чери домати
Фетучини “Алфредо” със скариди