Кулинарен уикенд: Фетучини “Алфредо” със скариди

Правим съботата по италиански – на масата сервираме вкусни фетучини със скариди, от които ще си оближете пръстите.
 
Необходими продукти за 6 порции

450 гр. фетучини паста
1 с.л. масло
450 гр. сварени скариди, белени и накъсани
4 скилидки чесън, счукан
1 чаша сметана за готвене
6 с.л. настърган пармезан
1 с.л. нарязан пресен магданоз
сол на вкус

Начин на приготвяне

Сложете голяма тенджера с леко подсолена вода да заври. Добавете пастата и гответе за около 8 до 10 минути или докато омекне. В голям тиган сложете скаридите, маслото и чесън и, бъркайки, запържете за минута. Сипете сметаната, продължавайте да бъркате. Поръсете лъжица по лъжица пармезана, като бъркате непрекъснато. След като сте добавили цялото количество пармезан, добавете и магданоза и солта. Разбърквайте, за да не залепне за тигана. Гответе го, докато не се сгъсти достатъчно. Щом се сгъсти, изсипете и пастата. Сервирайте горещо.

Печено пиле с чесън и пармезан
Тарта с чедър и аспержи
Оригинална италианска рецепта за тесто за пица