“Супа” с пиле, боб и чили

Една страхотна алтернатива на традиционната пилешка супа.

Пригответе си много полезно и питателно ястие, като използвате остатъци (или части от ново) пиле на грил. Вкусът на чили придава супер интересен привкус, а и помага на имунната система да се бори с вируси и инфекции.

Какво ви е необходимо?

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук

3 скилидки чесън (ситно нарязани)

1 чушка халапенйо (ситно нарязана)

2 консерви бял боб, измит и изсушен

1 консерва нарязани зелени чушки чили

3-4 ч.ч. пилешки бульон

Сокът на един лайм

1 ч.л. кимион

1 ч.л. чили на прах

1/4 ч.л. сух риган

2 ч.ч. накълцано пиле на грил

1/3 ч.ч. нарязан кориандър

Сол и пипер на вкус

Възможни топинги: авокадо, кашкавал, сметана

Как да я приготвите?

В голяма тенджера, загрейте зехтина и добавете лука, докато не стане прозрачен или около 3-4 минути. Прибавете и чесъна, и халапенйо и гответе още 2-3 минути.

Изсипете белия боб, зеленото чили, пилешкия бульон, сока от лайм, кимиона, чилито на прах, кориандъра, пилешкото, ригана, солта и пипера. Разбъркайте добре и оставете да се готви на слаб огън около 15 минути.

С черпак изсипете в купички и добавете желания топинг.

Бон апети!

Снимки: Pinterest

Вдъхновение: Two Peas And Their Pot

tips