Рецепта за вкусни бирени кюфтенца

Вкусно ястие, с което спокойно може да изненадате гостите си по време на домашния купон.

Докато всички са ангажирани в сладки приказки, тези бирени кюфтенца ще са отличното решение за апетитно хапване.

По рецепта се приготвят в специалния уред за бавно готвене, crock-pot, но ако не разполагате с такъв спокойно може да ги приготвите в тиган с капак.

Необходими съставки


1 кг телешка кайма
2 яйца
1/2 чаша галета
2 средно големи глави лук, нарязани
1 малка бутилка бира(330 мл)
1 1/2 чаша кетчуп
2 с.л. оцет
1/4 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 чаша кафява захар

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете каймата, яйцата и галетата. Оформете малки кюфтета и ги изпечете във фурната за около 30 минути. Бирата и кетчупа смесете с останалите съставки и оставете да къкри в тиган на котлона. След това добавете в тигана и кюфтенцата и оставете да къкри на слаб огън под похлупак за 30 минути до час.

Eat Cook Love: Любимите рецепти от детството
Бисквити с овесени ядки и фъстъчено масло

Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска